donderdag 13 oktober 2011

Minnaar

Hoe vind je een minnaar?

Het is een vraag die ik me nog niet heb gesteld. Toch niet in de zin van hoe kan IK een minnaar vinden.
Ik heb me wel al afgevraagd hoe mensen in een relatie dat doen, er nog eens een minnaar of minnares bijnemen, dat wel. Ik vind niet eens een deftige partner. Een nummer één als het ware. Aan de extraatjes kom ik dus zeker niet toe.
Ik zou bovendien echt niet weten waar een minnaar te vinden, laat staan daar dan in ’het geheim mee af te spreken…

Maar ik heb het antwoord op bovenstaande vraag gevonden,  ik heb het aan de levende lijve ervaren hoe het misschien wel eens in zijn werk zou kunnen gaan. En vriendelijk als ik ben, deel ik deze strategie graag met jullie.

Stap 1: ga naar een trouwfeest van vrienden, zorg dat je er goed uitziet, dat je minstens een drietal complimenten krijgt over het stijlvolle kleedje, de prachtige schoenen of de nieuwe haarsnit.

Stap 2: kijk eens rond op dat trouwfeest en sla een praatje, wees vriendelijk en sociaal, loop overal een beetje rond, bij de diehard rokers buiten, bij de uitgelaten tantes op de dansvloer, bij de mollige kennissen aan het dessertbuffet, enz…

Stap 3: geraak aan de praat met Huppeldepup, die je herkent van in de lessen notenleer, die lessen die je 2 maanden lang volgde in het 6e leerjaar.
Vraag of hij je nog kent, nu we 20 jaar en 50 kg (in zijn geval) verder zijn. Praat over koetjes en kalfjes en verklap dat je vroeger zeker 2 weken smoorverliefd op hem was, toen, 50 kg lichter, 20 jaar terug.

Stap 4: negeer de priemende en verwijtende blik van mevr. Huppeldepup die erbij komt staan, en doet alsof je lucht bent.

Stap 5: knik vriendelijk, en zeg : ‘Ik ga eens naar het wc.’

Stap 6: schrik niet als je op maandag na het feest tientallen smsen krijgt van Huppeldepup. (Zoals je kon volgen, er werden geen gsmnummers gewisseld).

Stap 7: wees niet ongerust om berichten via facebook te ontvangen (geen vriendschapsverzoek, dat zou teveel opvallen voor mevr. Huppeldepup).

Stap 8: kijk niet raar op wanneer je -ook per sms- de skype account van Huppeldepup krijgt en de vraag om te chatten.

Stap 9: ga in op het verzoek om eens af te spreken in Gent. Huppeldepup woont in Kortrijk maar werkt in Antwerpen. Dus de E 17 die passeert in Gent, dat is niet moeilijk om eens af te rijden… en eens af te spreken… en eens ‘bij te praten’… over de voorbije 20 jaar met iemand die je kende,… twee maanden lang toen hij 12 was.

Stap 10: spreek af in Volta, laat je trakteren, neem meneer Huppeldepup mee naar huis en beleef een nacht vol passie.

Stap 11: herhaal stap 10 naar believen.

Zo doe je dat dus.

PS: het verhaal klopt tot en met stap 8, stap 9 werd gesuggereerd door Huppeldepup, stap 10 en 11 heb ik gelaten voor wat het was.

3 opmerkingen:

 1. Yep, klopt als een bus!
  Het is trouwens véél makkelijker om als single een minnaar te vinden dan een deftig lief ...
  Er zijn genoeg getrouwde mannen op zoek naar een minnares :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig. Zonder de reactie van koffiemetmelkensuiker gelezen te hebben, schreef ik bijna net dezelfde reactie (maar dan op onze blog waar het stukje ook verscheen).
  Blijkbaar ben ik het over deze kwestie roerend (haha)eens met koffie met melk en suiker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, maar deftige lieven zijn dan ook enkel voor deftige dames ;-)

  Och och, hoe vind je een minnaar?
  In Polen aan de bar? Makkelijk zat. (en je hebt niet eens 11 stappen nodig)

  BeantwoordenVerwijderen