zondag 23 oktober 2011

Hoop doet leven

Mijn collega zijn broer die heeft een schoenenwinkel, eigenlijk heeft ie zelfs twee schoenenwinkels. Die collega, die zei dat zo even tussendoor. En alhoewel dat eigenlijk heel normaal is dat je een broer hebt en dat die broer een job uitoefent om centen te verdienen, vond ik dat toch wel enorm fascinerend. 
Om eerlijk te zijn, ik ging gewoon bijna uit mijn dak bij het vernemen van deze fait-divers...en de collega die keek me meewarig aan. De collega die is dan ook mannelijk en ik kan me inbeelden dat een-broer-met-schoenenwinkel nu niet de ultieme droom is van elke man. Maar wel die van mij.
Stel je voor, dat je de zondagmiddag gewoon even een koffietje gaat drinken bij je broer en de nieuwe collectie is net binnengekomen en dat die daar gewoon in de gang staat. Of beeld je maar eens in welk verjaardagscadeau je jaarlijks zou krijgen van je broer. Iets dat begint met een 'l' en eindigend op 'ouboutin', misschien?
Maar mijn broer heeft geen schoenenwinkel en weinig kans dat die die ooit zal hebben, de ene is dokter en de andere IT-consulent. En ik heb ook een zus, maar zelfs als die al een schoenenwinkel zou openen, zou die in Afrika staan, dus dat beantwoordt ook niet echt aan mijn droombeeld.

Maar.... mijn ene broer heeft wel nog geen lief. Of toch niet dat ik weet, er is dus nog hoop...veel hoop.

5 opmerkingen:

 1. Neem contact met mij op, want ik ken een single meisje (twintiger) wiens ouders een schoenenwinkel hebben (ok, zij zelf niet, maar ik vermoed dat er toch voordelige aankoopvoorwaarden zijn voor familie). Misschien kunnen we haar voorstellen aan je broer? En ja, ik ben goed in koppelen (alleen niet wanneer het mezelf betreft :-(.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom begin je er dan zelf niet gewoon eentje?
  De kennis en vaardigheden heb je in alle geval al zomaar in huis! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oké Lies, ik vraag het wel even eerst aan mijn broer ;) je hoort nog van mij
  @koffiemetmelkensuiker, ik durf dat gewoon niet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel slim Elke. Het probleem in dit geval zou zijn, zoals die film zo mooi zegt: 'Don't get high, on your own supply'...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik neem mijn woorden van het volgende blogstukje terug : ik snap de ballen van u.
  Een broer als doktoor hebben, dat is toch pas het einde? Kan je in een weekend al eens een keer ziek worden zonder heel de reutemeteut.

  BeantwoordenVerwijderen