dinsdag 23 augustus 2011

Treintips

'treinperrons overdekt, helder en comfortabel'
Ik heb al eens tips gegeven over hoe je de trein neemt in het spitsuur. Bij deze wil ik jullie enkele tips geven over hoe je de trein neemt als de bovenleiding weer eens kapot is ergens in Zwijndrecht en dus al het volk dat van  Antwerpen komt en naar Oost- en West-Vlaanderen wil, eerst op dezelfde veel te korte trein naar Brussel moet. Om aldaar over te stappen op een trein die naar elk gehucht in Oost- en West-Vlaanderen gaat, dus ook Lokeren.

Hier komen ze:
-Al wie tussen de 15 en de 55  jaar is, niet zwanger is en geen baby's of peuters op zijn lijf heeft hangen moet zijn lui gat opheffen en zijn zitplaats afstaan aan iemand die niet tot deze groep behoort.  Dat is gewoon zo. Punt andere lijn.

-Als je chronisch vermoeidheidssyndroom hebt, mag je eventueel ook gaan zitten.

-Je schuift door tot het einde van de wagon. Ook al heb je het gevoel dat je gelijk beesten in een wagon staat. Dat is niet zo. Beesten in een wagon gaan naar het slachthuis, jij naar de dierentuin, of de C&A of naar huis en dat is veel leuker dan het slachthuis.

-Je doet je lelijke eastpak rugzak uit, want die neemt een plaats in die je beter afstaat aan de vrouw van wie de kinders nu ook niet tot 22 uur kunnen wachten in de crèche.

-Indien je een vrouw bent en je bent van plan een topje aan te doen, scheer dan je okselhaar. Ik weet het wel, lieve die-hard feministen, mannen hebben ook okselhaar en dat is natuurlijk en blablabla... Maar u bent een vrouw. Als alle vrouwen al hun okselhaar afscheren, dan zou statistisch gezien de helft van de aanwezigen in de wagon okselhaarlloos moeten zijn. Wat de situatie al veel draaglijker maakt. Indien u een man bent die zijn okselhaar wil afscheren, uiteraard geen bezwaar.

-Het hoeft geen betoog dat deodorant verplicht is. Liever te veel dan te weinig is hier de regel.

-Stop met zagen en zie er het positieve van in: 'Oef, een goede reden om frieten te halen of de pizzaman te bestellen'. Met een beetje geluk heeft uw buurvrouw de kinders zelfs al in bad gestoken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten