woensdag 20 juli 2011

Invité PréféréVandaag was het weer zover. Een invité préféré en ik was de gastvrouw. We zijn er nu al een half jaar mee bezig en het gaat zo: we zijn met drie, en om de maand kookt een van ons een menu. We verplichten onszelf om iets nieuws uit te proberen door telkens de laatste letter van het vorige hoofdgerecht te nemen als de eerste letter van de nieuwe gerechten. Snap je? Moussaka, aardappelgratin, notenlasagne, eiertaart (?), tonijnsla met aardappel, lintspaghetti, enz…  Een beetje ik ga op reis en ik neem mee dus. Vanavond Italiaans, telkens weer een beetje verrassing zowel voor de keukenprinses van dienst als voor de gasten.

En dan is er telkens de vierde gast, de invité préféré, de uitverkorene, de lucky one. We gaan er maar vanuit dat een etentje met ons een feest is.
De andere gasten weten niet op voorhand wie komt, ze kunnen hem/ haar kennen of niet.
We hebben een etentje met de nodige wijn lang nagedacht over het concept.
We willen niet té lyrisch doen. Maar het werkt, het draait, het is dikke fun. Echt!

We hebben een invité préféréboek, daarin schrijft de invité zijn ervaringen. We nemen ook een foto met de zelfontspanner en zetten hem op een flickrpagina.
En vandaag komt er nog een fotokabientje bij, wij drie en onze antwerpse schone, de préféré van de dag!
Wie is de volgende?

5 opmerkingen:

 1. Zo origineel. Het lijkt met wel niet eenvoudig telkens iets te vinden dat met de laatste letter van het vorige gerecht begint.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Lies: dat lukt best hoor, als we niets vinden hebben we nog het googlegaatje, het grootste kookboek van de wereld ;-)

  Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuk plan! ziet er gezellig uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. WAUW, superleuk! Misschien moet ik dat ook gaan invoeren. Cool idee, dames. En grappige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen