woensdag 13 juli 2011

Froufrou


Ik ging ook eens gaan solden, dus ging ik naar een winkel. Die winkel, die was zeer oké, er was geen volk, er waren massa's heel schone  kleren en er was massa's korting. Wat wil een mens meer?

Dat de kleren pasten misschien? 
Gelijk wat ik aantrok, éénmaal uit mijn kot en voor de spiegel wou ik zo vlug mogelijk in mijn kot en uit die kleren. Zeker twintig schone kleedjes heb ik gepast, maar het stond me niet. 
En plots had ik het door...
Het lag niet aan de kleedjes... het lag aan mijn kop.... meerbepaald aan mijn kapsel. Telkens ik voor de spiegel stond, werd ik er immers weer keihard mee geconfronteerd... met de froufrou.

Vorige week zat ik namelijk bij de kapper en wou ik eens zot doen. De kapster stelde een froufrou voor en ik zei ja. Ik was compleet vergeten dat er wel degelijk een reden was dat mijn laatste froufrou dateerde van 20 jaar geleden. En dat ik er toen alles aan gedaan had om het ding weg te krijgen: speldjes, diadeems, een kuif met veel teveel gel... 
Maar ik had dus ja gezegd. En eigenlijk viel het resultaat best mee. Ik zag er wat retro uit en kreeg complimenten van mijn lief en van de collega's.
Tot enkele dagen geleden. Eén haartje in mijn froufrou moet namelijk een millimeter gegroeid zijn en BAM!!... de froufrou is helemaal uit model. Er ligt nu een dik pak vormeloos haar op mijn voorhoofd.

Er is niets retro aan, tenzij Jommeke ook retro is natuurlijk.

En dus wordt er weer vanalles uit de kast gehaald: gel, speldjes, diadeem...

Maar eigenlijk wil ik gewoon een pruik, tot de froufrou lang genoeg is om weggekamd te worden. Heeft er dat iemand liggen?

6 opmerkingen:

 1. Een oranje met krullen... maar ik zou toch maar even dan opteren voor je froufrou.

  Je kan hem mss in een degradé laten knippen, bijvoorbeeld aan de linkerkant, korter en langer naar de andere kant en dat lekker uitgedund om die dikke klot haar weg te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. misschien een stijltang proberen?

  C.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nee nee C!

  dan krijg je hier misschien een blog met de trefwoorden verbranden, voorhoofd, blaren.

  bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was beter eerst naar deze blog komen lezen, voor ik vrijdag naar de kapper ging. Ik heb nu hetzelfde aan m'n hoofd en loop met een diadeem rond. Een pruik heb ik niet en als ik ze had kon ze nog niet uitlenen ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat jullie medeblogger, de welbekend Tom Deneire, nog wel een diadeem liggen heeft uit zijn Beckham periode...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat je er niet veel aan kan doen... Misschien kan je het een beetje drogen met de droger. :) als dat nie helpt gebruik dan uw speltjes voor een paar maanden en dan zal hij wel weer langer zijn.

  Michèle x

  BeantwoordenVerwijderen