maandag 13 juni 2011

FelixPakhuis

 

Vandaag het MAS bezocht, 't is te zeggen, de wandelboulevard naar boven.
Voor de tentoonstellingen kon/moest je online reserveren, tickets bestellen, een voucher afdrukken, wachten in een lange rij, de voucher omwisselen voor een ticket, waarmee je dan weer een sticker in verschillende kleuren kon krijgen die dan toegang gaf tot verschillende collecties op verschillende tijdstippen van de dag.
Kortom dat vonden we een beetje te moeilijk en ons hoofd stond er niet naar om het echt uit te zoeken.

We gingen dan maar eens naar boven wat gratis is en waar we, dankzij de onderbemanning aan suppoosten, ook een deel van de tentoonstelling zonder sticker bezochten. 'Een sticker? Moet dat dan? Niemand heeft ernaar gevraagd?' 'Ja je moet beneden betalen, maar omdat we onderbemand zijn staat niemand aan de deur.' Misschien moet je dan aan de deur staan ipv hier rond te lopen en mensen te bespioneren of ze wel een sticker in het juiste kleur voor het juiste moment van de dag hebben. Dat dachten we, maar we bedankten vriendelijk en zochten de weg naar buiten.

Je moet zeker eens gaan kijken, het gebouw en het uitzicht zijn zeker de moeite, de collectie zelf, laat ons zeggen,dat we het niet zo erg vonden dat we niet betaalden. Natuurlijk, des goûts et des couleurs on ne discute pas. 

Maar wat echt wel een aanradertje is in de buurt van het MAS, is FelixPakhuis.Daar konden we brunchen voor 15 euro (buffet +  fruitsap + koffie) en voor 2,5 €  heb je er een glaasje bubbels bij. Democratische prijzen voor lekker eten in een leuk interieur. De mannelijke obers zijn getraind in het knipogen naar vrouwelijk cliènteel wanneer je ze wenkt om een extra glaasje. Dat namen we erbij.

2 opmerkingen: