zondag 22 mei 2011

Schone herinneringen


Soms heb ik het lastig met herinneringen. Een geur, een stem, een liedje, ze kunnen keihard in mijn gezicht slaan en doen me wankelen. Soms is dat prettig, als de herinnering me blij maakt om wat geweest is en wat ik heb mogen beleven. Maar soms is het ook niet prettig, wanneer het me doet realiseren dat het leven vroeger ook al hard is geweest  en erg oneerlijk.

Alhambra Cordoba - juli 2001
Maar gelukkig werd de roes die ik vorige week in Sevilla voelde, veroorzaakt door de eerste categorie herinneringen. Ik was al in Sevilla geweest. Verschillende malen zelfs, toen ik tien jaar geleden mijn Erasmustijd beleefde in Cordoba en een uitstapje naar Sevilla vergelijkbaar was met een weekendje Ardennen nu. We vulden onze dagen met slapen, tapa’s eten, tinto de verano drinken, feesten en ons amuseren. Soms misten we dingen en wilden we naar huis, maar dat ben ik al vergeten. En soms gingen we eens naar de les… vooral om mensen te leren kennen, want veel heb ik daar niet bijgeleerd.

En vorige week kwam het opeens allemaal terug. Via kleine dingen, zoals de tostado con tomate aan het ontbijtbuffet, het pakje fortunasigaretten van mijn collega, of de el corte ingles die opeens voor me opdoemde.

En ik had zin om ze te bellen, de Belgen die met met mij in Cordoba zaten, en hen te vragen of ze vanavond meegingen naar de ‘botillion’.

Maar de botillion is verboden, hoorde ik ‘s avonds. En die vrienden, daarvan heb ik al lang geen telefoonnummer meer.
Hoe zou het met hen gaan?  Willen jullie eens iets laten weten als je ooit deze blog zou lezen? 

5 opmerkingen:

 1. Ik weet nog hoe Katrien en ik in Juli bij je op bezoek kwamen en je met je meest ernstige gezicht zei dat je, eens terug in België, elke morgen tostado con tomate zou maken voor ontbijt.
  Maar serieus hé, ik ga dat doen hé!

  Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha, ja, kheb daar ook aan gedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook net in de paasvakantie met Katrijn en Michiel ook voor de eerste keer in 10 jaar terug geweest, en het waren bij mij ook de kleine details die haarscherp de herinneringen terugbrachten. Tostado con tomate (na 1 uur op Spaanse bodem), picos, Montilla, literflessen San Miguel... het kwam allemaal terug. We zijn trouwens Pepe en Miguel (kotgenoten van mij en nadien Sylvie F.) gaan opzoeken in Sevilla, inclusief Carmen, de vurige moeder van Miguel. Tapastoer gedaan in Triana, niet te versmaden. Veel gemijmerd tijdens heel de reis...

  Ik heb trouwens exact dezelfde foto als die van jou met mezelf, Toon en Jeroen. Memories...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mmmmmmmm...tinto de verano...heeft iemand daar nog een receptje van?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. gewoon goedkope rode wijn met fanta. Leuk van je te horen ;)

  BeantwoordenVerwijderen