zondag 24 april 2011

NYC

Op algemeen verzoek een paar nyc tipjes:

- Om te brunchen: Bubby's  in Tribeca. Heerlijk. Wel opletten, de eggs benedict zijn een aanslag op je lever. Maar je kan ook kiezen voor de rijkelijke porties Granula met fruit. Het blijft Amerika, dus je kan er 24 uren per dag brunchen. Op zondag wel reserveren of heel vroeg komen.

- Coney Island: neem de metro richting Brooklyn en stap af in Brighton Beach, een enclave van Russische en Oekraiense immigranten, wandel van daar langs het strand naar Coney Island. 


We waren er twee dagen voor de grand opening, en als we zagen wat er nog allemaal moest gebeuren, dan mogen ze me eerst geld geven, voor ik in zo'n rollercoasterje stap. Sfeer: Benidorm Bastards in het vervallen Dadipark. Cosy. 

Eet er ook een hotdog bij Nathan's Famous hotdogkraam, the original, zo vertelt de legende. Op het reclamebord staat vermeld hoeveel calorieën je per beet naar binnen werkt. En dit brengt me naadloos bij de volgende tip.

- Als je graag jogt, doe dat dan eens in Central Park, dat is een zalige belevenis. Aan de ene kant, stokoude bomen, met krioelende eekhoorns, aan de andere kant de wolkenkrabbers. En jezelf daar in het midden. Moet wel toegeven, ook al liepen we in jogging met ipod, toch bleven we door de fietsenverhuurders aangesproken worden. Ook al wilden we de NY attitude, we bleven de toeristen-die-ook- eens-hip- willen- doen- en- daarom- in- hun- veel- te- kleine- valies- ook- hun -sportschoenen- meezeulen. But frankly? I don't care! - Het Guggenheim bezoeken: dat is klassiek, maar moet je gewoon doen, punt. Momenteel loopt nog tot 1 juni: The great upheaval: modern art from the Guggenheim collection, 1910-1918. En ook al zagen we niet voor het eerst de werkjes van Kandinsky of Picasso. Toch schreven we in ons notaboekje 'Kircher en Malevich te googelen'.  

  
- Een rooftop cocktail drinken in de standard hotel in the meatpacking district.  Best rond een uur of 18u gaan, rond 21u wordt het een club en dan vrees ik dat je niet meer binnen mag, zoals wij, in jeans, doorweekte allstars met oversized shopping bags.
But we did it anyway. Je kunt het een beetje op de foto's zien...maar de bar is er zo over: diensters op stilleto's,  gedrapeerd in luchtige stofjes size zero met open rug.

Rachels die 'oh so cute' kirren en eveneens op hun stilleto's strompelen (je mag hoge hakken dragen, maar je moet er wel op kunnen lopen, anders wordt het zielig vinden we). Maar het zicht is adembenemend, de live band aangenaam, de dure cocktails perfect gestirred. En de wc's...die moet je werkelijk beleven, kijk zeker ook eens naar boven en naar opzij. The vibe die er heerst is definetely 'lost in translation'. We denken dat we zelfs Bill Murray zagen in de lift.
Ps: je kan er champagne bestellen voor een slordige 14 000 dollar, uhu, for real. 


Back in real live, ga je natuurlijk eerst es checken of je de mensen ook van buitenaf op het toilet kan zien zitten, en erna ga je lekker eten in ZAMPA.


- Spring zeker ook eens binnen in de New York Public Library (5th ave. en 42nd st.). De Rose Main Reading Room beslaat 2 huizenblokken...voorzien van kroonluchters en houten panelenplafond. Je zou bijna nog eens een thesis willen schrijven.  Je kan natuurlijk ook gewoon naar youtube filmpjes zonder geluid kijken, zoals we verschillende bezoekers zagen doen.

- Nog een tip voor wie graag lekker, authentiek en tegen een betaalbare prijs Indisch eet :
CHOLA New York
232 East 58th Street

- Oh ja, en omdat dit toch wel een vrouwenblog is,  we zagen ook Gabriel Rios vanop de eerste en enige rij. En ja hij keek ons in de ogen.Jep, mij zien ze er nog eens terug! Nog een boekentip voor als je er bent: Extreem luid en ongelooflijk dichtbij, van Jonathan Safran Foer, een beetje gehypet maar wel goed.


2 opmerkingen:

  1. Woooow! Zo'n zot wijs verslag! Ik krijg er instant goesting in. Volgend jaar moet het er toch eens van komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gewoon doen zou ik zeggen, maar opletten, je kan verslaafd worden aan die stad!

    BeantwoordenVerwijderen