dinsdag 26 april 2011

Alex Vanhee

"Al 20 jaar is Alex Vanhee (Poperinge, 1965) een vaste waarde in de Belgische concertfotografie. Hij is daardoor ongetwijfeld de langst actieve concertfotograaf in ons land.
Zijn concertfoto's, portretten en reportages voor De Morgen vormen een belangrijke hoeksteen van de dagelijkse berichtgeving over rock, pop en dance. Daarnaast wordt zijn werk ook gewaardeerd door (inter-)nationale popsterren, en doen diverse platenlabels en buitenlandse magazines geregeld een beroep op zijn diensten.
In 1986 studeert Vanhee af als grafisch vormgever aan het Higro in Gent, en gaat hij aan de slag in de publiciteitssector. Daarnaast vervolmaakt hij een opleiding Fotografie aan Sint-Lucas, eveneens in Gent, dat inmiddels zijn woonplaats is geworden. Zes jaar later stapt hij met zijn hobbywerk -concertfoto's in zwartwit en een reeks over Vlaamse playbackers, die hij in hun woonkamer fotografeerde - binnen bij De Morgen. Die krant schakelt hem meteen in om portretten te maken bij muziekinterviews.
Vanhee exposeerde in verschillende Vlaamse cultuurhuizen zoals de Ancienne Belgique en BOZAR (Brussel), CC Luchtbal (Antwerpen) en Cactus (Brugge).
Naar aanleiding van zijn 20 jarige carrière wijdt curieus vzw nu een reizende tentoonstelling aan zijn werk."

Bron:  http://www.curieus.be/alexvanhee/
Wij gingen naar de opening en zagen dat het goed was. 

'Snoepwinkel' naast Vooruit en Vooruit café
Van 23 april tot en met 1 mei 2011
Sint Pietersnieuwstraat 21, Gent
elke dag van 14u tot 22u (gratis inkom)

Muziek-o-Droom
Van 7 mei tot en met 22 mei 2011
Bootstraat 3, Hasselt
elke dag van 10u tot 23u, zaterdag van 10u tot 17u (gratis inkom)1 opmerking:

  1. gisteren in de rode loper

    http://www.een.be/programmas/de-rode-loper/rock-komt-tot-stilstand

    BeantwoordenVerwijderen