maandag 26 juli 2010

De trein voor beginners (deel I)


Nu de vakantieperiode inclusief solden goed bezig zijn is het hoog tijd voor een bericht aan de reizigers. Ik bedoel dan vooral die treinreizigers die zelden de trein nemen maar in koopjestijden toch besluiten naar Antwerpen te trekken met de trein en dit liefst tijdens de spitsuren. Beste koopjesjager, graag roep ik jullie op om je toch aan enkele basisregels te houden.

Regel 1: Indien je in Antwerpen Centraal de roltrap neemt naar spoor 1 tem 6, zet je dan alstublieft rechts. Dit biedt immers de mogelijkheid aan gehaaste reizigers om u voorbij te crossen.
Regel 2: Indien u regel 1 toch vergeet, geen probleem maar ga dan alstublieft opzij als er iemand achter u vriendelijk ‘excuseer’ roept.
Regel 3: En alstublieft, ga dan zeker niet in discussie en roep dan zeker niet iets van ‘Amaai, wees eens relax, het is vakantie’. NEEN, HET IS NIET VOOR IEDEREEN VAKANTIE.

Lang geleden hebben vakbonden en werkgeversorganisaties een compromis bereikt waarbij een standaard werkdag voor bedienden uit 7 uur en 36 minuten bestaat. Gezien  er ook een regeltje is dat onthaalmoeders maar 9 uur per dag mogen werken betekent dit dat jonge ouders heel weinig tijd hebben voor de woon-werkverplaatsing.  De woon-werkverplaatsing moet dus zo efficiënt mogelijk gebeuren en aangezien roltrappen deel uitmaken van deze verplaatsing maken die ook deel uit van dit efficiëntieplan: op roltrappen beweeg je zelf ook voorwaarts en sta je niet stil.

Dank bij voorbaat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten