dinsdag 11 mei 2010

Komkommertijd

Als verse vegetariër had ik al vlug door dat niet ieder restaurant deze vleesloze levensstijl evenzeer genegen was. Om eens geen genoegen te moeten nemen met de pasta pesto of de tomaat mozarella besloot ik bij mijn volgend dineetje in Gent dan maar zelf het restaurant te kiezen. En dus koos ik voor  "komkommertijd", gekend om zijn veganistische menu. Ik geef toe, het is een weinig inspirerende naam, en vegetarisch associëren met komkommers vind ik ook geen goede strategische zet maar... het is wel erg lekker. Komkommertijd gaat voor de buffetstijl en hoewel het op het eerst zich wat doet denken aan dat buffet in het all-in resort in Antalya blijkt dat de verschillende gerechtjes echt wel verfijnd en smaakvol zijn. Met eenvoudige ingrediënten, waaronder veel gezonde groenten, worden heerlijke schotels bereid.
Wel jammer dat het resaturant reftergevoelens oproept en al helemaal jammer is dat het afruimen ook niet in de prijs is inbegrepen. Je moet je bord, na het eten, gewoon op het gekende refterkarretje zetten. Het lijkt wel of ze in komkommertijd, eten in alles willen herleiden tot het pure basic. Geen probleem als de ingrediënten basic zijn, maar uit eten is voor mij toch net ietsje meer dan alleen maar eten.

1 opmerking: