maandag 1 december 2014

De mailregels

Regel één bij het mailen. Mail nooit als je boos bent. Neen, ga eerst een toertje wandelen, ga desnoods een taartje kopen maar mail niet als je colèrig bent.
Ik lapte regel één aan mijn laars, mailde toch maar zette er een smiley bij.
Regel twee bij mailen. Gebruik geen smileys, als je smileys nodig hebt, wil dat zeggen dat je mail voor interpretatie vatbaar is, met andere woorden, niet iedereen heeft dezelfde humor.
Ik mailde niet naar iedereen, diegene op wie ik boos was, was geen geadresseerde.
Regel 3 bij het mailen. Denk na wie u in cc zet maar ook wie niet in cc staat.

Mails verdwijnen niet, op mails wordt gereplyed en mails worden doorgestuurd en voor je het weet komt die mail toch terecht bij diegene die niet mocht weten wat je mailde.
Over de gevolgen ga ik niet uitweiden maar bon, de mail geraakte in de hoogste echelons en vandaag voelde ik me 5 centimeter groot en mocht ik overal mijn excuses brengen.

4 opmerkingen:

 1. Die mailregels heb ik ook aan den lijve mogen ontdekken. Een mail naar een oud-collega waarin ik 'grappig' uit de hoek kwam over de directeur en zijn minnares, kwam ook terecht bij een brusselaar met dezelfde naam, die mijn mail prompt uitprintte en aan mijn directeur bezorgde. 't Was ne mens op pensioen met te veel vrije tijd...Echt gebeurd! Ik begrijp je volledig!
  www.kroezels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Troost je, da's mij ook al overkomen. Ik schreef zwaar overwerkt een mail naar een aantal collega's die op dat moment op hun lui gat zaten, maar mij wel sommeerden om naar een vergadering te gaan waar zij eigenlijk veel beter op hun plaats waren. Die mail keerde zich prompt tegen mij (hoewel ik nog altijd vind dat ik overschot van geluk had) en werd natuurlijk geforward. Dus let ik nu veel beter op en vermijd ik mail wanneer ik boos ben. Of ik laat de mail een dagje in het vak 'concepten' staan. 's Anderendaags lees ik hem dan opnieuw en delete ik hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. overschot van gelijk, bedoelde ik. Niet van geluk.

  BeantwoordenVerwijderen