woensdag 25 juni 2014

De pretbedervers

Man, ik heb veel vakantie dit jaar. Om niemand de ogen uit te steken zal ik hier niet zeggen hoeveel, maar bon, het is gigantisch veel. In het begin was het wat wennen maar geleidelijk aan kwam het besef dat je massa's leuke dingen kunt doen als je congé hebt. En zeker als je congé hebt en je kinderen op één of ander sportkamp stuurt. Hiphoi. De stapel te lezen boeken en in elkaar te steken naaiprojecten groeit hier elke dag. Net als de lunchdates met mensen die ik al veel te lang niet gezien heb.

Maar toen... waren er die collega's. Die zijn dat gewend, die vakantie, dat zijn kenners. En dus werden tijdens de lunch tips gewisseld over het wassen van gordijnen, het kuisen van kieren in raamkozijnen, het opbergen van winterkleren in speciaal daarvoor voorziene dozen, het jaarlijkse verslepen van kasten om erachter te stofzuigen en nog veel meer.

En ik besefte weer dat ik het nooit zal leren, echt huishoudentje doen.
Maar ondertussen is de pret wel wat bedorven.

En bovendien maak ik mij nu ook zorgen omdat die kieren van mijn ramen dus nog nooit gekuist zijn.
Kan iemand die eens komen aanwijzen. 

4 opmerkingen:

  1. De kieren van mijn ramen, slik. Geen idee wat ze daarmee bedoelen. Dus zijn die gegarandeerd ook nog nooit gekuist bij mij. En daar heb ik geen last van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb een briljant idee : we maken eerst een fles of twee wijn soldaat en gaan dan op zoek naar de kieren. Wedden dat we ze niet vinden? Probleem opgelost!

    BeantwoordenVerwijderen