dinsdag 3 december 2013

Nieuwe horizonten

Ik mag dan al bijna 34 jaar op de aardbol rondlopen, er zijn simpele dingen in het leven waar ik tot nu toe af bleef. Uit schrik, uit luiheid of omdat het er niet van kwam. De belbus nemen bijvoorbeeld. Nog nooit gedaan. Ook al ken ik iemand die er jaren mee heeft rondgereden, het bleef een ding dat ik liever ontweek.
Maar woensdag is het zover, dan probeer ik het uit.
Dat heb je dan, als je elke dag 100 km met de auto naar je werk moet cruisen. Als je daar dan eens niet verwacht wordt, doen ga je zottekes doen en alternatieven uittesten.
Maar ik zeg u, ik ben er niet helemaal gerust in, misschien ben ik een beetje getraumatiseerd door de nmbs maar toch.
Als er iemand tips heeft, ze zijn welkom. Ik zou heel graag op mijn bestemming aankomen. 

3 opmerkingen:

 1. Ik heb de belbus al een paar keer uitgeprobeerd. Dat verliep vlekkeloos. Alleen zorgen dat je het telefoonnummer van de belbuscentrale in je gsm hebt zodat je ze kan verwittigen als je trein vertraging heeft. De mijne had eens 40 minuten vertraging en zo lang kon die belbus niet op mij wachten. Dus heb ik hem moeten afzeggen en nog snel iemand moeten bellen om mij te komen ophalen, want de volgende belbus kwam maar 2 uur later af.
  Conclusie: de belbus zelf is heel stipt, de treinen soms wat minder en dan heb je dus niets meer aan een stipte belbus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook een paar keer de belbus uitgeprobeerd (was toen in regio Poperinge) en heel tevreden. Als je op tijd reserveert en er niets tussenkomt, dan is het een heel goedkope taxi met - in Poperinge toch - een supervriendelijke chauffeur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, het verliep vlekkeloos en ik moest zelfs niet betalen: 'Gaaa daaarr maaarrr ééééne meeee drrrinkeeeeen', zie de toffe chauffeur
  (Twas in limburg) Als ik kon, ik ging met de belbus naar het werk.

  BeantwoordenVerwijderen