woensdag 16 oktober 2013

Dank u NMBS

Ik had het niet gedacht, maar ik ben de NMBS zo dankbaar. Ik was dan wel al overtuigd van de nieuwe job, ik moest wat wennen aan de minpunten. Zijnde het feit dat mijn bureau op 100km van mijn deur gaat liggen en ook dat er wel treinen naartoe rijden maar dat die er dubbel zo lang over doen dan onze Citroën. Ik zal dus elke dag 110 minuten in de auto zitten. Ai. Maar toen waren er de voorbije twee weken en deed ik er gemiddeld anderhalf uur over om van Lokeren naar Antwerpen te geraken met de trein, en vorige week woensdag zelf drie uur om van Antwerpen terug in Lokeren te geraken. Ik zette mijn kinders in de buitenschoolse opvang om tijd te spenderen op koude perrons. Ik stond een uur lang recht tussen zwetende pubers op een overvolle bus.

110 minuten in mijn auto, dat is dus niet langer een issue. En bovendien ga ik ervan uit dat dat filevrije minuten zijn. Want wie in godsnaam rijdt er nu van Lokeren naar Roeselare? Dat worden vanaf november 110 minuten ontspannen en luisteren naar StuBru. Misschien vraag ik voor kerstdag wel zo een koffiezet voor in de auto (I kid you not, het bestaat).

En dan hebben we nog dat milieu natuurlijk, want auto rijden, dat is niet goed. Elk jaar een boom planten in mijn hof, zou dat helpen? 

4 opmerkingen:

 1. Met de fiets? :)
  Misschien zitten we af en toe op dezelfde trein want de perikelen op de lijn tussen Gent en Antwerpen zijn me de voorbije weken ook te beurt gevallen. Met inderdaad als hoogtepunt vorige week woensdag: een ommetje lang Mechelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Twee bomen misschien?

  Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet alleen slecht voor het milieu, maar het moet toch ook veel kosten om elke dag zoveel kilometers te doen? Of heb je een bedrijfswagen? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @nachtbraker, ja dat geld dat negeer ik momenteel met het feit dat ik waarschijnlijk heel gelukkig ga zijn in mijn nieuwe job en op geluk staat geen geld hé ;)
  @spiegel aan de wand: ommetjes maken weiger ik principieel met als gevolg dat ik heel lang op het perron heb gezeten en uiteindelijk een bus moest pakken...maar dus geen ommetje

  BeantwoordenVerwijderen