dinsdag 25 juni 2013

Eén keer per jaar

Het is goed dat sommige dingen maar één keer per jaar gebeuren. Kerstmis bijvoorbeeld, meer dan voldoende om dat slechts om de 365 dagen eens te doen. In dezelfde categorie... schoolreizen. Want hoewel de schoolreis pas vandaag plaatsvond was het al sinds gisterenochtend alarmfase rood ten huize D.
Het begon met de brief en het herlezen van de brief en het vragen hoe vroeg dat dan was acht uur en of dat ver van zeven uur was. Maar naarmate acht uur dinsdagochtend naderde, werden dingen in vraag gesteld: Wat was juist de definitie van een regenjas?  Was de blauwe jas een regenjas of eerder de roze?
De tijd dat er behalve een K-way geen regenjas bestond, is helaas gedaan.
En toen het jassenprobleem was opgelost werd het drankje in vraag gesteld, bedoelde men met een drankje: een flesje water of was een drankje per definitie een brikje appelsap met een rietje dat daar schuin op vastgeplakt was. En toen moesten we nog beslissen of de koek in de brooddoos kon en of er eigenlijk plaats was voor nog een koekendoos, en eigenlijk kon de koek ook gewoon in een papiertje want in Plopsaland waren volgens de dochter zeker vuilnisbakken.


Het was een korte nacht vannacht, die al eindigde om vijf uur, maar eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik net iets eerder wakker was dan de schoolreisganger. U kunt niet geloven hoe besmettelijk zo een paniekvirus is. 

1 opmerking: