dinsdag 19 maart 2013

Wisselen van kant


Ik woon in een 'wisselen-van-kant-straat'. Nu vroeg ik me af wie dat in godsnaam uitgevonden heeft, dat wisselen van kant, en vooral waarom?
Is het nu omdat er gezaag was van mensen dat ze dat niet leuk vonden dat er altijd auto’s geparkeerd stonden langs hun kant of is het omdat er gezaag kwam van hun overburen dat ze nooit recht voor hun deur konden parkeren.
En wie heeft dat dan eigenlijk bedacht. Waren het de Tjeven (van alles een beetje) of eerder de socialisten (iedereen gelijk voor de wet)?  Of is het iets Europees en hebben ze dat ook in andere landen?
Voor mij mogen ze dat afschaffen dat wisselen van kant. Het zorgt voor extra nadenkwerk op momenten dat dat er niet meer bijkan: ‘Langs welke kant moet ik mijn straat inrijden’. 

Ik vind dat trouwens ook gedoe, dat wisselen. Want wisselen dat doe je niet zomaar, neen dat doe je in groep. Want als er éne wisselt en de andere niet, is de ganse straat geblokkeerd. Bij ons gaat het dus zo dat er één iemand op het idee komt dat het 'wisselen-van-kant-dag' is en dat die dan de buurman mobiliseert, waarop die dan de volgende buurman mobiliseert en de ketting  is vertrokken. In het begin, vond ik dat wel iets hebben, het creëert een groepsgevoel maar om één of andere reden ben ik het opeens beu.
Als er tussen zeven en acht uur aangebeld wordt, kijken wij steevast verschrikt naar elkaar en roepen we ‘oh, neen, 't is toch niet wisselen-van-kant’. (Gelukkig is het één op de twee keer ook Giovanni die van belletje trek doet)
En als het echt wisselen van kant is, doe ik vaak iets heel asociaal. Ik verbreek de ketting.  Ik vertik het dan om aan te bellen bij de buren en de zin ‘ 't is -wisselen-van-kant’ uit te spreken. Neen, dan zet ik mijn auto nog liever in de garage.  Ik sluip (meestal op mijn pantoffels) zo rap mogelijk terug in mijn huis. 
Dat ze er zelf maar opkomen, denk ik dan, ze hebben toch ook hersenen.  Dat is nu éénmaal mijn humeur tussen zeven en acht. 
Heel jammer voor het groepsgevoel. 

4 opmerkingen:

 1. Uw buren zijn niet zo tof?
  Of jij bent niet zo tof? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De buren zijn tof, dus het ligt aan mij. Maar ik bak wel af en toe taarten voor de buren en zo

   Verwijderen
 2. Giovannietje inhuren om overal aan te bellen?

  Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooit ook nog in zo'n wisselen-van-kant-straat gewoond. Maar daar was niks van groepsgevoel te bespeuren. Iedereen verzette zijn wagen als hij er zelf aan dacht. Het betekende meestal een dag of wat slalommen.

  BeantwoordenVerwijderen