woensdag 6 maart 2013

Lyceum, museum

Ik had de feeling gekocht. Ik ga dat waarschijnlijk nooit meer doen want behalve reclame voor veel te dure kleren staat daar weinig in. Maar de column  op het einde die was wel leuk... maar zorgde ook voor wat paniek. Het ging eigenlijk over  het feit dat je als vrouw moet opletten voor het principe 'Achteraan lyceum, vooraan museum'. Dat krijg je als vrouwen een figuur hebben die jeugdige kleren verdraagt  maar een hoofd hebben dat daar minder bij past. Dat is nogal misleidend, en dat uit zich in mensen die je eerst aanspreken met ' Dag juffrouw, euh... mevrouw'. Been there done that.
Maar zoals het daar werd voorgesteld, leek het gewoon een heel reëel en absoluut te vermijden gevaar.
Ik ben namelijk lang en lange mensen hebben al eens vaak lange benen, en lange benen die verdragen al eens een korte rok.  Ik heb er dus een paar in mijn kast hangen. Op mijn werk weten ze dat, maar  mijn naailerares fronste vorige week serieus toen ik haar voorstelde de zoom van mijn kleed nog wat in te leggen.
Maar opeens kreeg ik een visioen van een oude gerimpelde ik,  met gerimpelde knieën en benen vol vlekken,  in een veel te korte rok. Ik zag voor me hoe mijn dochters ten allen tijde vermeden dat ze met mij in het openbaar gezien werden. (Mocht u zich mijn visioen ook visueel willen voorstellen, mijn rok had wel geen luipaardprint.)
En ik dacht... ik moet dat weten, weten wanneer de drempel 'Achteraan lyceum, vooraan museum' zich aanmeldt. Ben ik er al over of niet? Kan er misschien een standaardleeftijd opgeplakt worden? Is dat 33 of ouder? En als ik er net nog niet ben, wie zal me dan waarschuwen als het zover is?
Ik betwijfel of mijn lief dat zal doen dus ik hoop van harte dat er daarvoor vriendinnen bestaan. 

2 opmerkingen:

 1. Ewel, ik had het ook ooit voor. In de gsmwinkel bekijk ik alle modellen, heb een minirok aan. "Dag juffrouw kan ik je helpen?" Draai me om. "Oei, sorry mevrouw, kan ik je helpen?".

  Dit echt gebeurde diepdroevige verhaal vond plaats de dag voor mijn 30e verjaardag. No shit.

  Maar ik vond dit artikel:
  helemaal doorscrollen naar puntje 7!

  http://www.trendystyle.net/fashion/kledingtips/minirok.html


  BeantwoordenVerwijderen
 2. Probeer het eens met hotpants? Afgeknipte tot net onder je gat. Dat is pas lyceum. Alsof een korte rok daartegen iets voorstelt. Pfft.

  BeantwoordenVerwijderen