maandag 25 maart 2013

De pestpas

Vakantie, dat is hier altijd een beetje puzzelen, want kindertjes hebben iets meer vakantie dan hun ouders. Pas op, echt klagen doe ik niet. Ik ben goed in puzzelen. Meer zelfs, moest er een wedstrijd vakantiepuzzelen voor ouders bestaan, ik zou zeker de finale halen.
En deze paasvakantie wou ik zelf een beetje creativiteit in mijn puzzel stoppen en stelde ik de dochters voor om eens mee te doen met Grabbelpas. Laaiend enthousiast waren ze. Paashazen knutselen...meer hebben die dochters van mij niet nodig. Maar toen kwam het tricky gedeelte in de puzzel. Er zijn immers veel kindjes die graag eens paashazen knutselen en dus hadden ze een heel ingenieus maar o zo eerlijk inschrijfsysteem bedacht. Om zaterdagochtend acht uur dienden ouders van knutselgrage kindjes een nummertje te gaan trekken... zaterdagochtend dus... om acht uur. En op dat nummertje staat een uur waarop u zich in de namiddag nog eens moet gaan aanmelden. Het uur bepaalt ook meteen of uw kindjes bij de lucky ones zijn om paashazen te mogen knutselen. Arriveert u dus pas om vijf na acht, dan staat u in de 'nummertje-trek-rij' en maken uw kindertjes al veel minder kans.

Maar bon, hoewel de intentie er was, bleek het enthousiasme van de kinders niet groot genoeg om me die zaterdag op tijd uit dat bed te krijgen. Geen paashazen dus... maar gewoon buitenschoolse opvang.

Ik knutsel wel zelf een paashaas, dat kan nooit zo moeilijk zijn als op zaterdag om acht uur een nummertje gaan trekken. 

1 opmerking:

  1. Hehe,

    als je inspiratie zoekt, ik heb met Mare ene mooie paashaas gemaakt (te bewonderen aan onze frigo...)

    BeantwoordenVerwijderen