vrijdag 27 januari 2012

Leve het rollenpatroon

Ik zei het al eens, we doen hier van klassiek rollenpatroon ten huize D. Dat heeft mijn inziens meer voor- dan nadelen. Het probleem is dat de nadelen zich al eens kunnen opstapelen en zich concentreren in  korte tijdspannes, de tijdspannes dat de mannelijke rol een tijdje afwezig is bijvoorbeeld.

Zodoende zit ik hier al de ganse week 's avonds te tutteren van de kou en probeer ik het met een fleeceke zo lang mogelijk uit te houden in de zetel. Ik zou de houtkachel kunnen aansteken, ik ben ervan overtuigd dat ik dat zelfs heel goed kan, ik heb immers niet voor niets 20 jaar in de scouts gezeten. Maar het is alleen dat ik eerst om hout zou moeten, buiten in de kou, zo een 100 m verwijderd van mijn zetel.
Ik ben ook genoodzaakt om 's avonds mijn tanden te poetsen in het donker alsook 's ochtends een donkere douche te nemen. Ik zou een nieuwe lamp kunnen indraaien, ik denk zelfs dat mijn driejarige dochter dat kan. Maar het is dus alleen dat ik eerst een lamp zou moeten kopen, ik zou ook de ladder moeten halen uit het kot, en dat kot is ook enkele meters verwijderd van mijn zetel.

Maar bon, dit doet me toch ook even inzien dat ik het nog niet zo slecht getroffen heb om als vrouw geboren te zijn en een rollenpatroon te installeren in mijn gezin. Ik schil met veel graagte de patatten, ik kan dat trouwens zelfs vanuit mijn zetel.

PS. De vuilbakken heb ik wel buitengezet!

4 opmerkingen:

 1. Leve het rollenpatroon ja! Jammer genoeg hier twee vrouwen die wel van die vrouwenrol houden. Dat maakt het een beetje een continue strijd voor wie nu weer de vuilzakken moet buitenzetten. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verhaal, ik kan er helemaal inkomen. Het enige verschil is natuurlijk dat je als single niet gewoon kan wachten tot je man terug is en dus zelf aan de slag moet. En dat gaat met vallen en opstaan: http://oponseentje.blogspot.com/2011/01/het-leerrijke-leven-van-de-single.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. idd Lies. Ik ga vanavond bij E op bezoek, ik neem een lamp mee, vraag een stoel, zet de driejarige in mijn nek. En tada: licht!

  Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben zelfs zo geëmancipeerd en klassiek rollenpatroon minded tegelijk dat mijn partner van mij zelfs mijn rol over mag nemen. In sommige culturen noemen ze dat lui. Sja.

  BeantwoordenVerwijderen