woensdag 8 september 2010

Eindelijk bevestiging

Ik ben een wetenschapper, ik hou van harde bewezen feiten. Voor mij geen flauwe emotievolle denkpistes maar degelijke onderbouwing. En nu we allemaal weten dat genetisch gemodifieerde dingen gevaarlijk zijn en de aarde onmiskenbaar opwarmt is het tijd dat wetenschappers zich bezighouden met de echte dingen des leven... schoenen dus.

Vandaar dat wij onderstaand bericht zoals verschenen in Het Laatste Nieuws  dan ook van harte verwelkomen.
'Uit onderzoek van het magazine Glamour en de Vrije Universiteit in Amsterdam blijkt dat de oeroude feministische gedachte dat vrouwen op hoge hakken zich kwetsbaar en ondergeschikt maken ten opzichte van mannen (er werd altijd vanuit gegaan dat in geval van nood een vrouw minder snel wegrent op hoge hakken en daarmee zich makkelijker tot prooi maakt) flauwekul is.
Vrouwen die hoge haken dragen voelen zich juist machtiger, zitten beter in hun vel en voelen zich zelfverzekerder op hun werk dan vrouwen die op platte schoenen lopen.'

Want wij van schoenen-en-andere-kwesties, wisten het natuurlijk al langer dat wij vol zelfvertrouwen en goed in ons vel zitten. En hoe hoger we uittoornen boven onze mannelijke collega's, hoe machtiger wij ons voelen, daar bestaat geen twijfel over.
En niet voor niets schoppen wij onze stiletto's uit, als het tijd is om blètend ons verhaal te doen bij elkaar als die mannelijke collega zich onhoffelijk heeft gedragen of we ons lieten doen door één of andere verkeersagressor. 

1 opmerking:

  1. Dit geldt dus enkel voor vrouwen die deftig en zelfverzekerd kunnen wandelen met hoge hakken. Niets zieliger dan een vrouwmens die erbij loopt alsof ze een ei in haar broek heeft omwille van 't feit dat ze schoenen draagt waarvan de hak iets te hoog is voor haar kunnen. So not sexy!

    BeantwoordenVerwijderen